Kazou verwelkomt koning Filip in Maasmechelen

‘Welkom sire in het Vakantiehuis Fabiola, een vakantiecentrum met een koninklijke naam.’ Zo begroet Seppe van Pottelbergh van Kazou koning Filip.

Koning Filip luistert aandachtig

Kristien Van Mechelen, Directeur Kazou, licht aan de koning de werking van Kazou toe. Het mentaal welzijn van jongeren interesseert hem bijzonder.

Moni met lid

In Maasmechelen is een JOMBA-vakantie aan de gang. Kinderen met een beperking, met autisme of met gedragsproblemen nemen eraan deel. Zij krijgen begeleiding op maat.

Twee zussen op JOMBA-kamp

Ook zus of broer van de kinderen met een beperking zijn er deze vakantie bij. Lien (15) vergezelt haar zus Louise (12) al jaren. ‘Ik help haar graag. Tegelijk doet het goed om te kunnen praten met jongeren die ook een zus of broer met een beperking hebben’, zegt Lien.

Koning Filip

‘Voor ouders is het vaak een geruststelling dat hun kind met een beperking niet alleen op vakantie vertrekt’, vult Sofie Henderickx aan. Zij is vakantieverantwoordelijke en introduceert de koning bij de kinderen.

Koning Filip als quizmaster

Van koning naar quizmaster. Bij Kazou is het een kleine stap. ‘Van welk land verloor België de kwartfinale in het EK?’ Moeilijke vraag vindt de koning. Niet voor de kinderen. ‘Italië’, roepen ze als uit een mond.

Kampdans voor koning Filip

Geen Kazoukamp zonder kampdans. De muziek start, de handen gaan in de lucht. Voor de koning zetten de kinderen hun beste beentje voor. Meedansen? Daar waagt hij zich niet aan.

Vieruurtje met koning Filip

Voor het vieruurtje schuift koning Filip graag mee aan tafel. Wat de kinderen leuk vinden op vakantie, wil hij weten. Zwemmen in het zwembad van het centrum staat met stip op één.

Koning Filip krijgt een tekening

Met lege handen mag de koning niet vertrekken. Hij krijgt een tekening mee als aandenken. En een kazou-sjaaltje. Het ultieme bewijs dat hij erbij was op kamp.

Ontdek ook