Als kind werd ik aangestoken door het enthousiasme van mijn oudere broers die jaarlijks gingen skiën met Kazou. Telkens wanneer het boekje met het vakantieaanbod bij de post zat, was het feest. We konden niet wachten om onze favorieten aan te kruisen en te dromen van alweer een fantastische vakantie', blikt Dolores terug.

Ervaring troef

De grote populariteit van de Kazou-vakanties verklaart zich niet alleen door de unieke en avontuurlijke activiteiten. Ouders kunnen ook blind vertrouwen op de organisatie, omdat Kazou enkel werkt met bekwame begeleiders die vorming krijgen, stage lopen bij ervaren animatoren en bijgestaan worden door beroepskrachten.

De grootste beloning zijn al die lachende gezichten op vakantie
Dolores Devoldere

‘Wat ik zelf zo sjiek vind, is dat je bij Kazou de ruimte krijgt om te groeien’, aldus Dolores. ‘We helpen elkaar en leren al doende. Maar de grootste beloning blijft voor mij nog altijd al die lachende gezichten op vakantie. Je merkt dat kinderen de activiteiten oprecht plezant vinden en zich te pletter amuseren.’

‘Ook onder de moni’s wordt er heel wat afgelachen, zeker als de verkleedkledij wordt bovengehaald’, gniffelt Dolores. ‘We beleven samen elke keer opnieuw de vakantie van ons leven.’

Meer dan vakantie

Kazou biedt ook specifieke vakanties aan voor bepaalde doelgroepen. Zo is er Jomba, het aanbod voor kinderen met een beperking. 'Ik vind het moeilijk om te kiezen tussen beide, dus ik pak elke zomer 2 maal mijn Kazou-valiezen; 1 keer als vakantieverantwoordelijke, 1 keer als begeleider bij Jomba.

De groep waarmee ik nu in Westmalle ben, bestaat uit jongeren met zware mentale en fysieke beperkingen. Dit vraagt 1 op 1 begeleiding en heel wat voorbereiding, soms zelfs een huisbezoek bij de ouders om te weten waar hun kind specifiek nood aan heeft.’

Dolores

Diva

Daarnaast is Dolores ook een DIVA. Niet in de letterlijke zin van het woord natuurlijk. Ze stond mee aan de basis van de DIVA-werkgroep die bezig is met diversiteit, armoede en anderstalige kinderen. Dat mondde uit in het zomerinitiatief Kazou-lokal.

'Kinderen met een migratie-achtergrond of een moeilijke thuissituatie komen een hele week zorgeloos meespelen, maken nieuwe vrienden en leren spelenderwijs Nederlands', getuigt Dolores.

Kazou 4 life

Dat Dolores in september aan de slag gaat als leerkracht heeft haar engagement niet bekoeld. Ze vindt het heerlijk om in de schoolvakanties nog steeds mee te kunnen als vrijwilliger en haar ervaring te delen met de jongere garde. ‘En als ik me op een dag te oud voel als moni, kan ik me nog altijd opgeven voor de kookploeg’, lacht ze. 'Ik ben Kazou-fan voor het leven.'

Op vakantie

Wil je jouw kind ook laten genieten van een onvergetelijke Kazou-vakantie?  Of ben je helemaal klaar voor een avontuur als animator, kookvrijwilliger of verpleegkundige? Surf dan als de bliksem naar de website.