‘Hoewel het weer niet elke keer meezat – we trotseerden regen, wind, koude en zelfs sneeuw -, was de opkomst goed tot zeer goed’, zegt Dirck Van den Abeele, OKRA-voorzitter van regio’s Gent en Deinze-Nevele-Zulte en chauffeur van de Baristabus.

Alle passanten konden genieten van een lijndansoptreden

Tijdens het actiemoment in Gent zat de sfeer alvast goed. Je kon de muziek al vanop de Korenmarkt horen waardoor nieuwsgierigen zich richting de Stadshal waagden, de Baristabus ontdekten en een gratis koffietje konden drinken. Daarbij kregen ze een woordje uitleg over OKRA en haar werking.
Op die manier leerden alle bezoekers het OKRA-aanbod kennen en dat is echt wel de moeite: van wandelingen, daguitstappen en reizen tot lezingen, theater, een uitgebreid sportaanbod en zelfs een fotografie-, toneel- en aquarelclub.

‘Maar we willen vooral dat mensen OKRA leren kennen als een gezellige manier om met leeftijdgenoten samen te komen', zegt Mieke De Zutter, medewerker bij OKRA. ‘Er waren veel geïnteresseerden dus ik kijk uit naar de nieuwe gezichten tijdens onze activiteiten’, voegt Dirck nog toe.

Er is zeker voor elke 55-plusser wat wils.
Mieke De Zutter
Gezellig een koffie drinken, dat was het doel van de Baristabus

Zowel OKRA-leden als niet-leden genoten er van een koffieklets en keken naar een optreden van de lijndansclub. ‘Aan een enthousiast publiek was er geen gebrek’, zegt Dirck.

Ondanks het frissere weer kregen de dansers mensen aan het bewegen: er werd meegeklapt met de muziek en voorbijgangers bleven staan om mee te genieten. Zelfs de jeugd kon er niet aan weerstaan en danste mee.

Hoewel de organisatie tijdens de coronacrisis steeds haar best bleef doen om er voor de leden te zijn, was dat zeker geen evidentie. ‘We deden veel huisbezoeken; we wilden niemand in de steek laten en dat kleine beetje sociaal contact deed wonderen. Het deed onze vrijwilligers én onze leden deugd om toch een korte babbel te hebben.’

OKRA moedigt haar leden aan om hun ervaring, talenten, interesse en expertise met anderen te delen. ‘Hierdoor is ons aanbod uitgebreid en is er zeker voor elke 55-plusser wat wils.’

OKRA wilde Gent op stelten zetten met de Baristabus, wij zeggen: 'Missie geslaagd!' Hieronder nog enkele sfeerbeelden.

De lijndansclub gaf het beste van zichzelf
Voorbijgangers kregen een woordje uitleg over OKRA's werking
Aan de Baristabus kon je onder andere mölky, kubb of crossboccia spelen.
Zelfs de passerende jeugd kon zich niet houden en danste mee
Gezellig keuvelen met een koffie erbij, daar genieten we van

OKRA zet Gent op stelten met de Baristabus

Ontdek ook