Bezoekers op Rock voor Specials

Kazou en eendjes

Hoewel het weer ervoor zorgt dat de CM-obstakelbaan op donderdagnamiddag letterlijk in het water valt, genieten Kazou en Jomba van de vele bezoekers aan hun tent.

In groepjes van vier of vijf per vijvertje staan ze eendjes te vissen om zo een leuke prijs te kunnen kiezen. De CM-vrijwilligers delen ook oordoppen uit én promoten hun winter- en zomervakanties. Een succes, dat is zeker.

Veel mensen komen om oordoppen vragen. Je oren beschermen is dan ook belangrijk!

Oorbescherming overal

Dat onze oordoppen gewild zijn, wordt al snel duidelijk. De vrijwilligers die ik spot, zijn non-stop in hun tas naar de volgende doosjes oordoppen aan het grabbelen zodat de festivalgangers hun oren voldoende kunnen beschermen.

‘We helpen graag en hier doen we dat zeker. De oordoppen, die dragen we ook zelf terwijl we ze uitdelen!’ In het publiek zie ik dan ook tal van mensen met de opvallend groene CM-oordoppen. Gehoorschadepreventie? Graag!

Feesten in de regen

Een goed optreden wordt door iedereen geapprecieerd, dat is al snel duidelijk. Meebewegen, springen en zelfs een aantal headbangende mensen bij Fleddy Melculy. Maar ook bij Equal Idiots en De Kreuners is het een heus feestje. Later komen ook Coely en Clouseau het beste van zichzelf geven.

Hoewel de regen ervoor zorgt dat mensen in een partytent schuilen, zie ik veel enthousiastelingen die zich helemaal laten gaan. ‘Jammer van de regen maar ik kijk hier al zo lang naar uit dat het me eigenlijk niet veel kan schelen’, zegt een van de bezoekers.

Met rolstoelen vlak aan het podium

Festival op maat

‘Normaal kan ik niet zo dicht bij het podium komen, hier kan dat wel en dat is onmiddellijk een andere sfeer.’ Den Dries, een organisatie die mensen met een verstandelijke beperking ondersteunt, slaagt duidelijk in hun opzet om een festival te organiseren voor net die personen.

Alles is erop voorzien: wc’s, verzorgingsposten, planken op de grond zodat rolstoelen niet vast raken in het gras, de camping en zoveel meer. De bezoekers genieten ook van een make-up stand, manicure, rugmassage … Kortom, er is van alles te beleven!