Soms wil ik terug naar een normaal leven. Gewoon een koffie kunnen drinken zonder dat stemmetje in je hoofd dat zegt: in een koffie zit melk, dat is een beetje suiker. Het is een constante stress.
Lize Spit

Beluister hier de aflevering

Een podcast is een luisterverhaal dat je kunt beluisteren via je smartphone, tablet of computer. Klik in de speler hieronder op de play-knop voor de tweede aflevering. Of klik op het wifi-symbooltje in de speler en ga naar je favoriete podcast-app. Daar kun je je ook abonneren zodat je geen enkele aflevering mist. Klik in de app op 'abonneer', 'volg' of 'subscribe'. 

Geen ervaring met podcasts? Hier lees je hoe je een podcast beluistert

Kun je de aflevering niet beluisteren? Lees dan de transcriptie van het volledige gesprek met Lize Spit. 

Podcastreeks Wat je nog niet wist over ...

In deze podcastreeks van Leef vertellen 5 Bekende Vlamingen openhartig over de obstakels in hun leven. Sven de Leijer heeft het over slaapproblemen, Lize Spit over diabetes, Fatma Taspinar over piekeren, Ben Segers over bipolaire stemmingsstoornis en Ann Ceurvels over mantelzorgen voor haar zoon met autismespectrumstoornis.

Vanaf 24 juni kun je luisteren naar de derde aflevering van Wat je nog niet wist over ... VRT-nieuwsanker Fatma Taspinar praat dan over piekeren en hoe ze daarmee omgaat. 

Bekijk het overzicht van alle podcastafleveringen. 

Ontdek ook